folder maken

Dantumadeel is een schitterende gemeente om fiets, wandel of kanotochten te maken. Elk jaar komen er weer nieuwe wandel- en fietspaden bij. Behalve het Kloosterpad uit 1453 komen die paden niet of nauwelijks in folders of wandelboekjes voor. Toeristen die naar Dantumadeel komen moeten het zelf maar uit zoeken. Om hen te helpen ga jij samen met een andere leerling een fiets-, wandel- of kanotocht uitzetten. Hieronder volgen een paar tips:

  • Bedenk een route die in de gemeente Dantumadeel ligt of voor een groot deel in Dantumadeel ligt.
  • Vraag anderen of ze je leuke fiets- of wandelpaden in Dantumadeel kennen.
  • Bij de VVV kun je eventueel een grote kaart van Dantumadeel kopen met daarop de meeste paden. De kaart kost drie euro. Op school hebben we die kaart ook.
  • Teken jouw route op jouw kaart. Ga naar google maps zoek daar jouw route uit. Maak een print screen en bewerk in paint jouw route.
  • Zet net als in het voorbeeld hieronder rondjes met cijfers op jouw kaart en beschrijf welke bezienswaardigheden.
  • Loop of fiets die route ook een keer om foto's te maken, afstanden te noteren en te controleren of de beschrijving van de route wel klopt.
  • Je kunt jouw route inleveren op één A-viertje zoals de folder van het Kloosterpad of je maakt van 2 A-viertjes een klein boekje. 
  • Zet er ook een aantrekkelijke tekst bij zodat de toerist jouw route zal kiezen om Dantumadeel te verkennen. Hieronder zie je een stukje van de tekst van de folder van het Kloosterpad.
Kloosterpad in Friesland

In een oorkonde van 24 juli 1453 wordt een veilige handelsroute vastgelegd tussen Dokkum en klooster Klaarkamp in het noorden langs het klooster van Burgum in het midden en het klooster van SmaIIe Ee bij Drachten in het zuiden. Dat Kloosterpad ligt er nog steeds. Er zijn stukken pad die de middeleeuwse sfeer nog ademen. De reiziger kan zich daar pelgrim wanen, maar andere stukken zijn drukke verkeerswegen geworden. Het Kloosterpad voert langs middeleeuwse kerken die tot de mooiste van Friesland worden gerekend.

 

 

 

Twee voorbeelden:

1. De folder van Wytse Bijleveld en Marten van der Meulen: voorkant en achterkant

2. De folder van Klazien en Iris: voorkant en achterkant

 

 

 

We hebben 19 gasten en geen leden online

achterweg.jpg
luidsprekerradio.jpg