6. Handenarbeid

Handenarbeid: Zo'n vijfhonderd jaar geleden leefde Leonardo da Vinci in Italië. Hij is bekend als schilder maar daarnaast ontwierp hij ook vliegmachines.Bij handenarbeid ga jij ook iets ontwerpen en bouwen dat met vliegen te maken heeft. Het mag ook iets zijn op het gebied van de ruimtevaart. Een paar voorbeelden: ruimtepakken; een zelf verzonnen vliegend voorwerp; vogels waarbij je aan een touwtje kunt trekken; vliegers; enzovoort. De oudste vliegers komen uit China. Hieronder zie je een paar.

Jouw klas kiest op vrijdagmorgen drie meesterstukken uit en die worden door de klas bij de luchtvaartwedstrijd gepresenteerd. Een deskundige jury geeft punten en bepaalt welk kunststuk de beste is.

Om aan ideeën voor vliegers te komen je kun je naar de website van 'klokhuis' gaan (onderwerpen klokhuis). Bekijk de aflevering over: vliegers (vliegers maken ).

Hieronder een paar voorbeelden van Leonardo da Vinci.

 

Panamarenko is een kunstenaar van onze tijd die veel vliegobjecten gemaakt heeft. Je vindt ze op: http://www.panamarenko.be/home.php Hieronder een paar afbeeldingen:

 

We hebben 4 gasten en geen leden online

oude gemeentehuis.jpg
achterweg.jpg